Antidoping ja kilpailumanipulaation esto

Antidoping

Liitollamme on oma antidoping-ohjelma, jota noudatamme kaikessa toiminnassamme. Teemme yhteistyötä SUEK:n/Suomen Antidoping-komitean kanssa, joka hoitaa dopingvalvonnan lajissamme Suomessa. Antidopingtyö perustuu maailmanlaajuisiin säännöstöihin, joita urheilijat ja urheilun parissa toimivat sitoutuvat noudattamaan. Säännöstöissä on määritelty dopingrikkomukset ja niiden seuraamukset.

Lajiliittome sitoutuu noudattaam myös kansainvälisen vesihiihdon ja wakeboardingin kattojärjestön IWWF:n antidoping-ohjeistoa ja antidopingsääntöjä.

Kielletyt ja sallitut lääkeaineet urheilussa voit tarkistaa Suomen Antidopingkomitean KAMU-palvelusta. Tietoa erivapaus-menettelystä löydät SUEKin erivapaus sivustolta ja kansainvälisen lajiliiton ohjeistosta ja antidopinsäännöistä

FWWF:n maajoukkueurheilijat, hallituksen jäsenet sekä valmentajat käyvät kahden vuoden välein antidoping koulutuksen. SUEKin tuottamaa Puhtaasti paras- verkkokurssia suosittelemme myös muille lajin parissa toimiville.

Kilpailumanipulaation esto

FWWF huolehtii, että urheilijat, tukihenkilöt, kilpailujärjestäjät ja liiton toimijat kouluttautuvat kilpailumanipulaation tunnistamisessa ja kehittyvät sen torjunnassa. Tarkempi selostus tavoitteista ja toiminnasta löytyy kilpailumanipulaation torjuntaohjelmastamme. Tällä hetkellä verkosta löytyy SUEKin tuottamaa Reilusti paras- verkkokurssi, jota suosittelemme kaikille lajin parissa toimiville.

Yhteystiedot ja ILMO-palvelu

FWWF sitoutuu ilmoittamaan kaikista sen tietoon tulleista urheilurikkomus epäilyksistä eteenpäin ja rohkaisee sen jäseniä tekemään samoin. ILMO-palvelu on internetsivu, jonka kautta voit antaa tietoa urheilurikkomuksista nimettömästi tai nimelläsi. 

Antidopingohjelmasta ja kilpailumanipulaation torjuntaohjelmasta vastaa:

Jutta Menestrina

jutta@fwwf.fi

Antidopingtoiminnasta ja kilpailumanipulaation torjunnasta, erivapauksista, testaamisesta sekä kurinpidosta vastaa: 

Laura Lammi

(358 ) 50 401 62 81
laura@fwwf.fi